Идентификация



Нова промишлена сграда откри „Оптикс“ АД Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

На знаковата за „Оптикс“ АД дата – 5 февруари, мениджърският състав и служителите на компанията отбелязаха 17 – годишнината от основаването й, с откриване на нова промишлена сграда за развойна дейност в Технологичен парк „Оптикс“.

Гости на събитието бяха областният управител на Област Пазарджик Трендафил Величков, председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, председателят на Общински съвет - Панагюрище Христо Калоянов, заместник-кметовете на община Панагюрище Галина Матанова и Георги Павлов, кметовете на населени места в община Панагюрище, изпълнителният директор на „Асарел-Медет” АД инж. Делчо Николов, работещи в дружеството и гости.

Приветствие към мениджърския състав на „Оптикс“ АД отправи г-н Георги Павлов – заместник-кмет „Стопански дейности“ на община Панагюрище:

„Днешният ден дава старт на още една прекрасна база, която разширява огромния спектър от качествени дейности, които компанията извършва. На световния пазар „Оптикс“ АД се е доказала като образец на коректност и иновативност, затворила е цикъл от проектиране до серийно производство. Фактът, че компанията се намира в град Панагюрище доказва, че нашата община е икономически стабилна и е пример за добри практики и традиции. За нас като община е голяма чест да имаме такива компании като „Оптикс“ АД, защото само развитието във всички сфери ни позволява да вървим напред.“


Лентата на новата промишлена сграда за развойна дейност прерязаха областният управител на Област Пазарджик Трендафил Величков, председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, заместник-кметът Георги Павлов и изпълнителният директор на „Оптикс“ АД Иван Чолаков.

След прерязване на лентата всички присъстващи имаха възможността да разгледат новата промишлена сграда.