Идентификация



Даровитите деца на община Панагюрище бяха наградени в „Звезден клас‘2015“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

За четвърта поредна година, в препълнената зала на Театър Дом-паметник – Панагюрище, на официална церемония „Звезден клас‘ 2015“, 250 деца и младежи от община Панагюрище, с изявени дарби в областта на образованието, науката, културата, спорта и изкуствата, получиха морално признание за високите си постижения от предходната 2015 година.

В изпълнение на ежегодна Програма на Община Панагюрище за определяне условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби, всички те получиха закрила и финансово стимулиране за развитието си. Средствата за този стимул са в размер на 25 000 лева и са подсигурени от Общинския бюджет, „Асарел-Медет“ АД и „Оптикс“ АД. По силата на Дарителски договор между „Асарел-Медет” АД и Община Панагюрище от 2012 година, Дарителят  дублира  сумата, която Община Панагюрище определя за стимулиране на даровитите деца. От 2013 година „Оптикс” АД също подкрепя финансово проекта „Звезден клас“.

Официални гости на събитието бяха заместник-обласният управител г-н Стефан Мирев, председателят на Общински съвет – Панагюрище г-н Христо Калоянов, кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки, заместник-кметът по хуманитарни дейности г-жа Галина Матанова, общински съветници, директорът на дирекция „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“ АД г-н Александър Чобанов и директорът на дирекция „Ресурсно осигуряване“ на „Оптикс“ АД г-н Даниел Даскалов.

С презентации бяха представени постиженията на даровитите деца на община Панагюрище в сферите на изявите си и спечелените места и награди от конкурси, олимпиади и състезания през 2015 година.

Заместник-областният управител на Областна администрация Пазарджик г-н Стефан Мирев даде начало на официалната церемония по награждаване на даровитите деца „Звезден клас‘2015“ и връчи първите медали и плакети  на отличените в областта на науката. Той се обърна към талантливите деца със следните думи: „Талантът е Божия искра, но за да се превърне в пламък е необходим много труд. Пожелавам на всички деца на „Звезден клас“ много труд и постоянство, за да изкачват все по-високи върхове. Бъдете здрави и не спирайте да следвате мечтите си.“


Господин Даниел Даскалов – Директор на Дирекция „Ресурсно осигуряване“ на фирма „Оптикс“ АД връчи наградите на децата с изявени дарби в областта на изкуствата. Той пожела на всички таланти да продължават да ни заливат с много положителни емоции, така че всички да се почувстваме щастливи в така забързаното ежедневие.

Директор на Дирекция  „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“ АД г-н Александър Чобанов връчи медали и плакети на отличените талантливи деца и младежи в областта на танците. Г-н Чобанов пожела на всички деца и младежи много здраве и да продължават да прославят Панагюрище и България.

Спортистите, които прославят Панагюрище в страната и чужбина, бяха наградени от г-н Христо Калоянов – Председател на Общински съвет – Панагюрище: „Самата церемония показва, че се оценява таланта на всички вас и нека това да бъде стимул и провокация за онези, които все още се срамуват да проявят своя талант. Пожелавам преди всичко да бъдете здрави и да постигате все повече успехи в областта на спорта в световен, национален, олимпийски мащаб. На вашите преподаватели и треньори също пожелавам здраве и търпение да работят с вас.“, каза г-н Калоянов.

Всички деца и ученици получиха медали, а техните ръководители – плакети, с изобразени на тях логото на Община Панагюрище и символа на проект „Звезден клас“.

Събитието завърши с атрактивни демонстрации, схватки и елементи, представени от състезателите на спортен клуб по таекуон-до „Один“, с треньор – Желязко Гагов.