Идентификация



НОВИ ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ В ПАНАГЮРИЩЕ Печат Е-мейл

В изпълнение на една от основните цели в Програмата за управление на община Панагюрище за период 2011-2015 година – Община Панагюрище – привлекателно място за живеене, специфична цел – Община с повече зелени места за отдих и детски площадки, в Панагюрище започна изграждането на поредните три детски площадки.     Разположени на открито те се намират в кв. 212 ( жилищен комплекс „Асарел”), квартал Боовец и на площад „Пенчо Хаджилуков“. Изпълнител е фирма „Ти Ес Комерс“ ООД.

 

Детските площадки се изграждат съобразно стандартизираните правила за безопасност, съгласно Наредба №1 от 12 януари 2009 година и Наредба за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

Съоръженията са с интересен съвременен дизайн, многофункционални и предлагат различни възможности за игра - пързаляне, катерене, пазене на равновесие. Детските площадки са необходимо условие за подобряване на здравословното състояние на децата и подрастващите и населението като цяло. Заниманията на открито стимулират още имунитета, подобряват кръвообращението и правилното дишане, развиват координацията и доброто самочувствие на играещите.

Този вид площадки стимулират движението, общуването и колективните занимания, като по този начин въздействат и върху подобряване на здравословното състояние на хората, тяхното добро психическо състояние и качество на живот.

Община Панагюрище ще продължи с изграждането им и в други квартали, защото инвестициите, които влага в детските и спортните площадки, неимоверно се завръщат под формата на по-добро качество на живот и по-добро здравословно състояние на населението.