Идентификация



Днес се проведоха състезания с велосипеди в рамките на кампанията Европейска седмица на мобилността Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

В третия ден на кампанията Европейска седмица на мобилността в община Панагюрище, освен състезанията с велосипеди по населени места в училищата и детските градини /състезание с велосипеди „Чист въздух – ти си на ход“, посветено на 16.09. –  Международен ден на озоновия слой, проведено в Основно училище „Проф. Марин Дринов“; състезание с велосипеди в училищния двор с участието на ученици от 1 до 4 клас - Основно училище „Проф. Недельо Иванов“, село Поибрене; вело-обиколка на училището - Основно училище „Двайсти април“/, от 15:30 часа, в градския парк се проведе състезание по приложно колоездене, организирано от Община Панагюрище и Обединен детски комплекс.

Състезанието се проведе под ръководството на учители по физическо възпитание и спорт от училищата в град Панагюрище и в него се включиха 44 ученици от 1 до 8 клас. Участниците трябваше да изпълнят следните елементи: преминаване през ограничителна лента, колоездене на  зиг-заг между конуси, пренасяне на бутилка с вода от точка А до точка Б в движение, преминаване през люлееща дъска и обиколка в кръг без препятствия до финала. Комисията от преподаватели оцени състезателите за бързина и за прецизност, в 4 основни категории - момчета във възрастова група от 1 до 4 клас, от 5 до 6 клас и от 7 до 8 клас; момичета - общо за трите възрастови групи.

Класация

Момчета

1- 4 клас

1 място - Николай Ботев

2 място - Иван Вулев

3 място - Дейвид Андонов

5 - 6 клас

1 място - Добрин Шикеров

2 място - Александър Александров

3 място - Стилян Шопов

7 - 8 клас

1 място - Мирослав Стаменов

2 място - Делчо Делов

3 място - Златин Денков

Момичета

1 място - Дарина Куртева

2 място - Красимира Немигенчева

3 място - Ивана Зайкова

Комисията взе решение да награди и най-малкия участник Спартак Кеков, както и най-атрактивния - Борислав Гарчев.

За всички победители организаторите бяха подсигурили награди - каски, наколенници, налакътници, ръкавици, бутилки за вода и фарове за велосипеди.

Европейската седмица на мобилността продължава до 22 септември. Община Панагюрище тази година се включи в кампанията с програма от дейности и събития във всички дни от седмицата от 16 до 22 септември. Общо седемнадесет са градовете от България, които са регистрирани в официалния сайт на кампанията, като Община Панагюрище е втората, направила своята регистрация.

http://www.mobilityweek.eu/cities?year=2015&country=BG

Община Панагюрище е и една от петте общини в страната ни, която изпълнява и трите направления в Европейската седмица на мобилността:

- Организира седмица с дейности, свързани с темата за 2015 година - мултимодалност, с която се насърчават гражданите да "изберат, променят и комбинират";

- Изпълнява поне една нова постоянна мярка, която да допринесе за модалния трансфер от лични автомобили към екологосъобразни транспортни средства или преразпределя пътното пространство - увеличава пространството за пешеходци, колоездачи и градски транспорт;


- Организира събитие "Ден без коли" с определяне на една или повече зони само за пешеходци на 22 септември 2015 година.

 


Последно променен на Петък, 18 Септември 2015 15:20