Идентификация



Кметът Никола Белишки бе обявен за най-успешния в страната за мандат 2011-2015 година Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

 

Най-голямото възможно признание за един български градоначалник получи кметът на общината Никола Белишки. Той бе определен за “Кмет на годината 2011-2015”. Това стана след като той получи 26 538 гласа в класацията на сайта kmeta.bg, която разпределя наградите в различните категории. “В тази категория  търсим градоначалника, който е положил усилия за развитие на общината във всички възможни направления. Това е човекът, който е направил най-много за града, хората и общността за целия мандат на упраление от 2011 до 2015”, пишат организаторите на конкурса в анонса към наградата. Отличието бе връчено от миналогодишния носител на наградата – кметът на община Бургас Димитър Николов по време на специална церемония в столичния хотел “Маринела”, бивш “Кемпински Зографски”.

Наградата е в категорията “Средна община”, но интересното е, че Белишки е получил с около 2000 гласа повече от колегата си Живко Тодоров, който е отличен в категория “Голяма община”. Нещо повече, нито един друг кмет в нито една друга категория не е получил повече гласове от Белишки.

“Посвещавам тази награда на екипа ми и всички жители на община Панагюрище за съпричастността и подкрепата им“ -   каза кметът на Панагюрище по време на официалната церемония.

„ Това е оценка за мен и за екипа ми. Резултатите говорят, че съм подкрепен от хора от цяла България, а това е и признание за община Панагюрище”. Той благодари на всички, които са го подкрепили и в гласуването, и в реализирането на идеите му през изминалите четири години.

На официалната церемония присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройство - Лиляна Павлова, на земеделието и храните - Десислава Танева, на туризма Николина Ангелкова, ръководителят в ГД "Околна среда" на Европейската комисия Джордж Кремлис, депутатът от Европейския парламент и член на председателството на Европейския парламент - Андрей Ковачев, депутатът от Европейския парламент и член на Комитета по регионалното развитие - Андрей Новаков.