Идентификация



Панагюрище отбеляза 130 години от обявяване на Съединението в града Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

По традиция на 2 септември беше отбелязана годишнина от обявяване на Съединението в Панагюрище.

Десетки панагюрци се поклониха пред подвига на дедите ни. Сред официалните лица на събитието бяха кметът на община Панагюрище Никола Белишки, неговият заместник по хуманитарните дейности Галина Матанова, председателят на общинския съвет Станимир Велчев, общински съветници.

Поклонението пред паметната плоча на пл. "20-ти април" започна с Благодарствен молебен, отслужен от Негово Благоговейнство отец Костадин, свещеник в Панагюрска духовна околия. Директорът на Исторически музей - Панагюрище доц. д-р Атанас Шопов припомни историческите събития и приноса на панагюрци към обединението на Княжество България и Източна Румелия.

Членове на Регионален клуб "Традиция" прочетоха спомени на участници в съединистката акция в Панагюрище и направиха възстановка на обявяването на Съединението в града.

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки поднесе венец на признателност към героите, дали живота си за свободата и обединението на нацията ни.

Венци и цветя бяха поднесени от председателя на Общински съвет - Панагюрище Станимир Велчев, от името на ПП ГЕРБ, на Исторически музей, на Отечествения съюз и от признателни граждани.

В тържественото честване на 130 години от обявяване на Съединението в Панагюрище участие взе Духов оркестър "Делчо Радивчев" при Народно читалище "Виделина-1865".

Последно променен на Четвъртък, 03 Септември 2015 08:03