Идентификация



Започва записването в класовете към Обединена школа по изкуствата „Евгений Зумпалов“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

От днес /1 септември 2015 година/ започва записването в класовете по изкуства в обединената школа „Евгений Зумпалов“ при Театър Дом-паметник, град Панагюрище.

И през учебната 2015/2016 година в школата по изкуства в Панагюрище в отдел „Музика“ ще се изучават пеене, солфеж и музикални инструменти с преподаватели Юлия Богоева, Величка Маслева, Жана Райнова, Пепа Филина, Нона Немигенчева и Стоил Атанасов, както и художествено слово и театър с преподавател Дочка Кацарева.

В изпълнение на една от специфичните цели на Управленската програма на община Панагюрище за периода 2011-2015 година за подпомагане развитието и утвърждаването на млади творци, чрез създаване на нови форми за извънкласни занимания, в ОШИ „Евгени Зумпалов“ през 2012 година бе създаден нов клас „Ударни музикални инструменти и китара“, с преподавател Стоил Атанасов.

През новата учебна 2015/2016 година ще бъде разширена една от съществуващите форми на извънкласна дейност в общината, чрез сформиране на клас по народни танци за ученици от 1 до 12 клас, включително. Преподавател на новосформирания клас ще бъде Кристина Николова, дипломиран бакалавър по специалността „Българска народна хореография“ във Факултет „Музикален фолклор и хореография“ на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, град Пловдив. Средното си образование е завършила в Националното училище за танцово изкуство, град София, специалност „Български танци“, с придобита квалификация „Танцьор“.

След сформиране на класовете, по традиция, учебната година в Обединена школа по изкуствата „Евгений Зумпалов“ ще бъде официално открита на 1 октомври 2015 година – Международния ден на музиката и поезията.

file icon pdf ОБЕДИНЕНА ШКОЛА ПО ИЗКУСТВАТА "ЕВГЕНИЙ ЗУМПАЛОВ" - ОБЯВА