Идентификация



Днес бяха наградени шампионите от Международния турнир по тенис на маса GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Петата в света Касуми Ишикава от Япония и Ким Донгюн от Южна Корея извоюваха първите места съответно при жените и мъжете в Международния турнир по тенис на маса „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open” в Панагюрище, включен в календара на Международната федерация по тенис на маса (ITTF).


Купата и наградата на шампионката при жените бе връчена от кмета на община Панагюрище Никола Белишки, председател на Организационния комитет на турнира. Той изказа своята благодарност към състезателите за подарените емоции по време на 5-дневния Международен турнир по тенис на маса в Панагюрище и пожела скорошни нови срещи отново в зала "Арена Асарел".


Купата и наградата на шампиона при мъжете бе връчена от проф. д-р Лъчезар Цоцорков, почетен председател на Организационния комитет на турнира и Председател на Надзорния съвет на  „Асарел-Медет“ АД – основен спонсор на международния шампионат. Той увери присъстващите, че "Асарел-Медет" АД ще продължи да подкрепя провеждането на този турнир и за следващата година и изказа своите благодарности към съдийския екип, състезателите и публиката за успешното провеждане на състезанието.


На официалната церемония по награждаването на шампионите при мъжете и жените днес /23 август 2015 година/ управителят на турнира Вики Елефтериаде каза: „Това беше един много успешен турнир, надявам се да се видим отново на шампионат от подобно ниво в „Арена Асарел“. Тя отправи своите специални благодарности към доброволците за приноса им в осъществяването на спортното събитие.


Международният турнир по тенис на маса „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open” е първият от подобен ранг, който се провежда в България. Първото място в шампионата осигурява на победителите по 4500 долара от наградния фонд и по 100 точки за класиране в Световната ранглиста. В състезанието с награден фонд от 35 000 долара взеха участие 90 състезатели от 20 държави, от които 14 тенисисти от Топ 50 на световната ранглиста. Участваха и 29 български тенисисти. Съдийството по време на турнира бе осигурено от 31-членна международна колегия с главен съдия Мария Ципу. Близо 50 доброволци от Панагюрище взеха активно участие в организацията на турнира. „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open” бе първото събитие в новооткритата Многофункционална спортна зала „Арена Асарел“ в Панагюрище.

Последно променен на Неделя, 23 Август 2015 19:05