Идентификация



Любен Каменов спечели планиско "Панагюрище 2015" Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Любен Каменов от СК "Каменов Рали Тим", Панагюрище, с Мицубиши Лансър спечели десетото юбилейно издание и Пети кръг на държавния шампионат по планинско изкачване "Панагюрище 2015". Той посвети победата си на своя баща Благовест Каменов, който днес има рожден ден.


Общото време от трите състезателни манша на Каменов е 6:43:43 минути. След него със 7:13:39 минути е Любомир Мечков, също с Мицубиши от тима на Джордан Рейс. Трети е Илиян Чапанов от “Плевен Рейсинг” с Рено Клио, който е 43.42 секунди след първия в генералното класиране.

Постижението на Любен Каменов в третия манш е 2:14:04, с което той печели и купата на “Асарел-Медет” АД за най-бърз състезател през тази година.

Награждаването на победителите в състезанието се състоя на служебния паркинг на “Оптикоелектрон Груп” АД. Наградите бяха връчени от заместник-кмета "Стопански дейности" на община Панагюрище г-н Георги Павлов, от г-жа Ани Финджикова - ръководител Отдел "Комуникации" на генералния спонсор на състезанието "Асарел-Медет" АД и от г-ца Цвета Костова - представител на спонсора-дарител "Ковекс" ООД и Винарска изба "Румелия".


Победителите в класирането за отборно и в групите и класовете получиха купи от организатора Община Панагюрище и шампанско, предоставено от Винарска изба "Румелия". Парични награди от 400лв., 300лв. и 200лв., съответно за първо, второ и трето място, получиха победителите в генералното класиране. Наградата на "Асарел-Медет" АД за постигнато най-добро време в състезанието,която спечели Любен Каменов, е купа и сумата от 300лв.


Заместник-кметът Георги Павлов поздрави състезателите за спортсменския дух, за дареното на публиката приятно изживяване и незабравими емоции, за безаварийното каране; организаторите - за добре свършената работа; публиката - за проявения интерес и подкрепа на състезателите; дарителите и спонсорите - за съпричастността и помощта, без която състезанието нямаше да се случи.

Г-н Павлов подчерта, че провеждането на състезанието по планинско изкачване тук за поредна година доказва, че Панагюрище има място, възможности и потенциал за развитието на автомобилния спорт.