Идентификация



Кампанията "Чудесата на България" за 2015 година ще стартира от Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Този четвъртък /11.06.2015 година/ Община Панагюрище ще бъде домакин на Национална дискусия на тема "Чудесата на България - 2015 г. - нови възможности за културно-исторически туризъм и реклама на страната".

Дискусията ще се състои в залата трезор на експозицията „Панагюрско златно съкровище“ в Исторически музей – Панагюрище, от 13:30 до 15:00 часа.

Събитието се организира от вестник „Стандарт“ в рамките на Националната кампания „Чудесата на България 2015”, с подкрепата на „Асарел-Медет“ АД. Целта на мисията е популяризиране на древното минало на народа ни, както и на неговите уникални традиции;  подпомагане на държавата и общините в създаването на нови възможности за развитие на вътрешен туризъм;  изграждане на нови маршрути за културно-исторически, еко и СПА туризъм, които да увеличат притока на туристи от чужбина още през 2015 г.

Целта на форума е да потърси нови възможности за реклама и развитие на културно-историческия туризъм в областите Пазарджик и Пловдив, особено след влизането на страната ни в културния календар на Европа и света с изложбата „Епопеята на тракийските царе. Археологически открития в България” в Лувъра.

Целта на дискусията е да намери възможности за максимално използване на позициите, които България ще си извоюва в международен план, чрез представянето си в Париж /Франция/, за привличане на чужди туристи към Чудесата на България. По време на дискусията ще бъдат набелязани исторически, културни и природни обекти от областите Пловдив и Пазарджик, които да бъдат свързани в общ туристически маршрут „Чудесата на Тракия“, да се развиват приоритетно с обединените усилия на националните институции, местните власти, бизнес и общественост и да се предлагат приоритетно от туроператорите.

В рамките на форума ще бъде представена кампанията „Чудесата на България“ за 2015 година, нейните цели, задачи, етапите на гласуване, трите категории за гласуване – „Културно-исторически и природни атракции“, „Археологически открития“ и „Съкровища“,  като ще бъде даден и официалния старт на националния електронен вот за тази година.

Участие в дискусията са потвърдили министърът на туризма г-жа Николина Ангелкова, министърът на културата г-н Вежди Рашидов, доц. д-р Бони Петрунова - заместник-министър на културата,  председателят на комисията по култура в Народното събрание на Република България г-жа Полина Карастоянова.

Последно променен на Понеделник, 08 Юни 2015 13:44