Идентификация



Днес ръководството на общината поздрави учителите-ветерани Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

По традиция в навечерието на най-светлия български празник - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки и заместник-кметът "Хуманитарни дейности" г-жа Галина Матанова поздравиха  учителите-ветерани и културните дейци на общината.


Със ставане на крака под звуците на химна "Върви, народе възродени", всички изказаха своята почит и признателност към делото на Светите равноапостоли Кирил и Методий.


Специален поздрав със стихове и танци отправиха децата от подготвителната група на Целодневна детска градина "Брезичка".


В обръщението си г-н Белишки изказа благодарност към достойния просветителски труд на учителите и културните дейци ветерани на община Панагюрище и за усилията им, които са полагали за своите ученици, а сега за внуците си те да се чувстват наистина горди, затова че имат своя писмена, образование и собствена история. Защото е важно всеки да знае своя език и своето слово. В приветствмието си Белишки използва превода на първите шест букви от Кирило-Методиевата азбука "Аз знам буквите и затова животът ми е по-лек" и допълни: "Нека пребъде българщината, да пребъде българското слово и дух, за да знаем, че каквото и да се случи в този свят, винаги ще я има България. И всеки един от нас, където и да е, навън от границите на България и през океана, той ще я носи винаги във себе си."


Както и през 2014 година, така и на днешното тържество, празничното хоро поведе дългогодишният учител по физическо възпитание в Средно общообразователно училище "Нешо Бончев" г-жа Борислава Тютюнджиева.