Идентификация



Бизнес партньорства между Панагюрище и Република Турция се очертаха на проведена среща в Общината Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

По инициатива на търговското аташе в Генералното консулство на Република Турция в Пловдив Баръш Йеничери и по покана на кмета на община Панагюрище Никола Белишки, в сградата на Общинска администрация - Панагюрище се проведе работна среща с представители на местния бизнес. На нея присъстваха още експертът от Търговската секция на Турското консулство в Пловдив Канария Реджебова, зам.-кметът по стопанските дейности на общината Георги Павлов, Цветана Донова - търговски директор "Оптикоелектрон груп" АД, Стоян Мачеев - изпълнителен директор на "Бунай" АД, Атанас Раленеков - управител на "Райна Княгиня-П" ООД и Никола Дерменджиев - член на Управителния съвет на Сдружение на предприемачите в Панагюрище.

Срещата имаше за цел да се създадат първоначални контакти, които в последствие биха могли да задълбочат търговския обмен между двете страни и по-конкретно между регион Панагюрище и Република Турция, със застъпени внос и износ на стоки, партньорства и инвестиции.

Кметът Белишки представи в общ план фирмите и предприятията, които развиват дейност на територията на община Панагюрище, като маркира сферите на производства - рудодобивна и минна, оптична и оптикомеханична, лека промишленост, машиностроене и приборостроене. Господин Белишки отбеляза, че Панагюрският регион има потенциал за още по-мащабно развитие на туризма - културно-познавателен, фестивален, спортен, конгресен/делови, ваканционен, селски, екотуризъм, винен, ловен и лечебен /балнеоложки/. Представени бяха и двата мащабни проекта, които се изпълняват по линия на публично-частното партньорство в Панагюрище - Многофункционална спортна зала и Модерен медицински център, както и възможностите, които те ще предоставят на жителите не само на общината и страната ни след откриването им до края на тази година.

Директорите и управителите на местния бизнес, които присъстваха на срещата, имаха възможността да представят портфолио на съответното предприятие и за запознаят г-н Йеничери със съществуващите до момента техни контакти и партньорства с Република Турция.

Срещата приключи с поетия ангажимент от страна на търговското аташе да подпомогне връзката между бизнеса в община Панагюрище и този в Република Турция с цел бъдещо партньорство и сътрудничество. Кметът на общината Никола Белишки и неговият заместник Георги Павлов заявиха готовност да съдействат при осъществяване на контакт между фирмите и Генералното консулство на Турция в Пловдив. Представителите на бизнеса от региона, които присъстваха на срещата, ще продължат в бъдеще директния контакт с Баръш Йеничери.