Идентификация



Стартира процедурата за избор на “Учител на годината“, „Творец на годината“ и „Творец на Панагюрище“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

На сайта на Община Панагюрище вече е активирана анкета за електронно гласуване от гражданите за избор на “Учител на годината” в четири категории – за учители от детски градини и учители от училища от първи до четвърти клас, от пети до осми клас и от девети до дванадесети клас, както и за “Творец на годината” на община Панагюрище и „Творец на Панагюрище“ за цялостен принос за развитие на изкуството и културата в община Панагюрище. Анкетата ще бъде активна до 19 май 2015 година, когато от 17:00 и от 17:15 часа в Сесийна зала на Община Панагюрище ще се проведе гласуването на комисиите за избор на носителите на отделните почетни отличия.

Номинирането за наградата “Творец на годината” става по предложение на културните институции, общински организации и сдружения с нестопанска цел и творчески групи. Тази година номинирана за носител на наградата „Творец на годината“ от „ПАВЛИМАР“ ЕООД – Панагюрище е НОНА МИХОВА НЕМИГЕНЧЕВА - за постигнати високи резултати при работа с деца в песенното творчество и спечелени отличия на национално ниво от млади таланти.

В категорията "Творец на Панагюрище” за цялостен принос за развитие на изкуството и културата в община Панагюрище са номинирани БОЯН АНГЕЛОВ ИВАНОВ, АНЕТА ДИМИТРОВА КАЛПАКОВА и ЖЕЧКА ЙОРДАНОВА СИВОДОШЕВА.

Боян Ангелов е номиниран от Сдружение на предприемачите и от Лайънс клуб – Панагюрище, съответно със следните мотиви: „с активното си творчество издига престижа на Панагюрище, а многобройните му награди са безспорно доказателство за това“ и „за заслуга в развитието на българската култура и съхраняване на националната ни идентичност, автор на 20 поетични книги и монографии, отговорен редактор и съавтор на редица издания, рецензент, преводач на сръбски, руски, немски, австрийски, френски и гръцки поети и множество публикации“.

За Анета Калпакова също има две номинации – от Градска библиотека „Стоян Дринов“ и от Народно читалище „Виделина-1865” в град Панагюрище, съответно „за особени заслуги и цялостен принос в развитието на музикалната дейност на читалищните групи и състави, участия с тях в редица конкурси в страната и чужбина и спечелени национални и международни награди“ и „за активна читалищна дейност и за принос в културния живот на Панагюрище, като диригент, музикант, творец“.

Жечка Сиводошева е с номинация от „ПАВЛИМАР“ ЕООД, Панагюрище  - за развитие, популяризиране и съхраняване на фолклора в село Бъта, постигнати високи художествени резултати и спечелени отличия на национално и международно ниво.

Номинирани за  "Учител на годината", 2015-та за отделните степени са:

Детските градини

- ЦДГ „Брезичка” – Павлинка Станчева Тушлекова – старши учител предучилищно възпитание.

Учители  І - ІV клас

- СОУ „Нешо Бончев” – Мария Иванова Добрева - старши учител начален етап;

- ОУ "Проф. М.Дринов" - Маргарита Велкова Паланкалиева – старши учител начален етап.

Учители  V - VIII клас

- СОУ „Нешо Бончев” – Иван Тодоров Митовски - старши учител по история и география;

- ОУ "Проф. М.Дринов" – Стоян Луков Панчовски – главен учител по БЕЛ и немски език.

Учители IX - XII клас

- СОУ „Нешо Бончев” – Снежина Илчева Машева - старши учител по математика и информатика;

- ПГИТМТ - Нонка Тодорова Лискова(посмъртно) – старши учител БЕЛ.

Наградата "Принос на учителя към бъдещето на България" и "Златен ритон" ще бъде връчена на учители, пенсионирани в периода – от 01.05 на предшестващата година, до 01.05 на текущата година. Тя е индивидуална за всеки учител и представлява брошка „Златен ритон“. Предложенията за носителите на Наградата „За принос към бъдещето на Панагюрище“ се внасят от директорите на образователните институции и се потвърждават с Решение на Общинския съвет.