Идентификация



Посланикът на япония бе на официално работно посещение в Община Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

По покана на кмета Никола Белишки, днес на официално посещение в Община Панагюрище бе посланикът на Япония в Република България Н. Пр. Такаши Коидзуми, придружаван от културното аташе на посолството Мивако Кибаяши.

На работната среща, която се състоя в сградата на Общинска администрация, кметът Никола Белишки и неговият заместник „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова запознаха гостите с културно-историческото минало на града и общината ни, реализирането на мащабните проекти по оперативните програми „Околна среда“ и „Регионално развитие“, по линия на публично-частното партньорство и със средства от общинския Бюджет. Особен интерес у посланика на Япония предизвика историята за намирането на Панагюрското златно съкровище преди 65 години в Панагюрище, както и реализираните в последните три години международни конкурси, състезания и фестивали, „Пъстър свят“, „Елена Николай“, „Огън, цвят и фантазия“, които поставят града на достойно място сред най-желаните туристически дестинации в страната ни.

Бяха обсъдени възможности за дългосрочно сътрудничество между Общината и посолството, респективно държавата Япония.


Н. Пр. Такаши Коидзуми посети Целодневна детска градина „Брезичка“, с която посолството на Япония в Р България има дългогодишно сътрудничество. Децата очароваха своите гости с музикално-танцов поздрав и им подариха специално подготвени сувенири с живи саксийни цветя.


Г-н Коидзуми и г-жа Кибаяши посетиха и експозицията „Панагюрско златно съкровище“ в Исторически музей – Панагюрище.