Идентификация



Община Панагюрище ще подкрепи инициативата Часът на Земята Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Община Панагюрище ще вземе участие и в тазгодишното издание на Глобалната инициатива “Часът на Земята 2015”, която ще се проведе на 28 март (събота) от 20:30 до 21:30 часа. В този един час ще бъде изгасено осветлението на централния площад „20-ти април“ в града и на площадите „Райна Княгиня“ и „Цар Освободител“.

Общинското ръководство призовава всички учреждения, институции, фирми и граждани да се присъединят към “Часът на Земята 2015”, като изгасят осветлението в сградите, офисите и домовете си в подкрепа на инициативата. По този начин всеки ще може да изрази своята съпричастност към проблемите на промените в климата и да заяви готовност да окаже съдействие при тяхното решаване.

Общински младежки парламент – Панагюрище организира събитие за отбелязване на Глобалната инициатива, като кани всички желаещи да се включат, на 28 март (събота) от 19:50 часа на площад „20-ти април“.  Желаещите да се включат в събитието е необходимо да носят свещички или фенерчета.

През 2015 година Часът на Земята се посвещава на българските реки - преграждани, изкопавани, унищожавани, те показват какви са последствията от човешката намеса в равновесието на природата.

Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света. Включвайки се в инициативата, милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще. Най-мащабната акции в света започва през 2007 година  Инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. Часът на Земята дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

Последно променен на Сряда, 25 Март 2015 12:08