Идентификация



Общинска изложба бе открита в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

На „Младежка сцена“ вчера /23 март 2015 година/, в 17:30 часа, в изложбената зала на Театър Дом-паметник, Панагюрище, бе открита Общинска изложба-конкурс “Не! на зависимостите“. Организатор на инициативата е Местната комисия за борба срещу противообщесвените прояви на малолетни и непълнолетни.


Събитието откри зам.-кметът „Хуманитарни дейности“ на Община Панагюрище  г-жа Галина Матанова. В обръщението си към присъстващите тя изрази своята благодарност към всички участници в изложбата-конкурс и на училищата, които партнират на проекта. Г-жа Матанова припомни, че няколко на брой са инициативите назад в годините, в които чрез спорт е казвано „не на зависимостите“ и отбеляза, че с тази изложба става възможно да се изрази позиция по темата и чрез изкуството.


В изложбата „Не! на зависимостите“ са включени творби на ученици от 5-ти до 8-ми клас от училищата в Панагюрище. Участниците в изложбата са разделени в четири възрастови групи – 5-ти, 6-ти, 7-ми и 8-ми клас. Творбите на всяка възрастова група са разделени в две подгрупи – рисунка и колаж/плакат. Те са оценявани от комисия в състав: Петя Караджова, Пепа Машева и Нистор Хаинов – преподаватели по изобразително изкуство, съответно в Основно училище „Двайсти април“, Основно училище „Проф. Марин Дринов“ и Средно общообразователно училище „Нешо Бончев“ в Панагюрище.


Секретарят на Местната комисия за борба срещу противообщесвените прояви на малолетни и непълнолетни г-жа Боряна Шкодрева обяви класираните в различните възрастови групи. Наградите връчи заместник-кметът Г-жа Галина Матанова.


Наградените са:

5 клас

РИСУНКА

1-во място Паола Червенкова

2-ро място Елеонора Делийска

3-то място Райна Богданова

КОЛАЖ/ПЛАКАТ

1-во място Иван Кърпаров

2-ро място Николета Карабойчева

3-то място Даниел Червенков

6 клас

РИСУНКА

1-во място Миглена Спасова

2-ро място Цветелина Спасова

3-то място Теодора Иванова

КОЛАЖ/ПЛАКАТ

1-во място Десислава Чуролеева

2-ро място Николета Иванова и Веска Ковачева

7 клас

РИСУНКА

1-во място Яна Кушолова

2-ро място Катя Лалова и Христина Христева

3-то място Валентина Банска

8 клас

РИСУНКА

1-во място Анастасия Лулчева

1-во място Доминика Михова

2-ро място Нора Калпакова

2-ро място Мирослав Асенов

3-то място Доминика Михова

3-то място Делян Хаинов

КОЛАЖ/ПЛАКАТ

1-во място Цветелин Митев

2-ро място Виолета Дадаркова

3-то място Стоил Узунов

Всички участници получиха грамоти за участие.

Последно променен на Вторник, 24 Март 2015 09:46