Идентификация



Днес „Оптикс” АД откри нов цех за CNC-производство на оптични елементи и детайли Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   
Четвъртък, 05 Февруари 2015 22:56

Мениджърският състав посрещна 16-тата годишнина от основаването на „Оптикс“ АД на знаковата за екипа на компанията дата 5-ти февруари, с откриване на модерен високотехнологичен цех и нови 60 работни места за специалисти с висше и средно-специално образование.

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки, изпълнителният директор на “Оптикс” АД инж. Иван Чолаков и Областният управител на Областна администрация – Пазарджик Трендафил Величков днес прерязаха лентата на нов цех за CNC-производство на оптични елементи и детайли.

Гости на официалната церемония бяха председателят на Общински съвет – Панагюрище Станимир Велчев, заместник-кметовете на община Панагюрище Галина Матанова и Георги Павлов, кметове на населени места в общината и областта, ръководители и представители на фирми и предприятия, директори на учебни заведения.

Церемонията започна с водосвет, отслужен от Архиерейския наместник на Панагюрска духовна околия пройерей Атанас Манолов.

“Ако дружеството продължи да се развива в същото темпо както до сега, вероятно на 25-та ни годишнина ще имаме 1000 работника“ заяви г-н Чолаков, позовавайки се на данните от продажбите за изминалата година, бележещи 50 % ръст.

Заедно с успешно реализираните инвеститорски намерения през годините, довели до разширяването на производствената площ и увеличаването на работните места, инж. Иван Чолаков категорично заяви своята подкрепа за развитието на културния и духовен живот на общината, обявявайки, че за втора поредна година ще бъде подписан дарителски договор с Община Панагюрище.

Приветствие към мениджърския състав на компанията отправи кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки.

Областният управител г-н Величков поздрави екипа на „ОПТИКС“ АД, изразявайки възхищение от постигнатото през годините и от стила на работа.

Модерно оборудваната сграда за CNC-производство  на оптични елементи и детайли е изградена в рамките на една година в Индустриална зона „Д-р Чочев”. Очакванията капацитет с новите високотехнологични машини.