Идентификация



256 деца и младежи с изявени дарби от община Панагюрище бяха наградени в Звезден клас`2014 Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Официалната церемония по награждаване на деца и младежи от община Панагюрище с изявени дарби в областта на образованието, науката, културата, спорта и изкуствата, “Звезден клас – Панагюрище`2014”, която се провежда за трета поредна година, се състоя снощи - 29 януари 2015 година, в препълнената зала на Театър Дом-паметник, Панагюрище.

256 талантливи деца получиха морално признание за високите си постижения от предходната 2014 година. В изпълнение на ежегодна Програма на Община Панагюрище за определяне условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби, всички те са получили закрила и финансово стимулиране за развитието си. Средствата за този стимул са в размер на 24 000 лева и са подсигурени от Общинския бюджет, «Асарел-Медет» АД и «Оптикс» АД. По силата на Дарителски договор между „Асарел-Медет” АД и Община Панагюрище от 2012 година, Дарителят  дублира  сумата, която Община Панагюрище определя за стимулиране на даровитите деца. От 2013 година „Оптикс” АД също подкрепи финансово проекта «Звезден клас».

Церемонията по награждаване започна с презентация на постиженията на даровитите деца на община Панагюрище. Всички те бяха представени в сферите на изявите си и спечелените места и награди от конкурси, олимпиади и състезания през 2014 година.

«Не мога да не съм горд, а и всички ние, от този звезден водопад, който видяхме. Това е нещо, което е постигнато от нашите деца. Бъдещето е в тях. И това е най-голямата и най-скъпата инвестиция.

Скъпи деца, пожелавам Ви преди всичко да бъдете живи и здрави. Пожелавам Ви никога да не губите онзи хъз, с който преследвате мечтите си и покорявате тези върхове в сферата на спорта, науката, културата, изкуствата, образованието. Пожелавам всеки един от вас да извърви своя път и остави своята златна диря, извървявайки го заедно със своите родители, учители, треньори и възпитатели.»

С тези думи кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки се обърна към присъстващите в залата и даде началото на Официалната церемония «Звезден клас – Панагюрище`2014».

По идея на заместник-кметът «Хуманитарни дейности» г-жа Галина Матанова, всяка година Община Панагюрище отправя покана до лица, които са известни сред обществото на местно, регионално, областно или национално ниво с приноса си в областта на образованието, науката, културата, спорта и изкуствата, да станат Кръстници на талантливите деца на общината.

Тази година Кръстник на първата група даровити деца в областта на науката стана инж.  Петър  Чолаков -  председател на Съвета на директорите на „Оптикс” АД и директор на Дирекция „Маркетинг и продажби” във фирмата. Той пожела на децата да покоряват нови върхове, а родителите призова да продължат да ги насърчават да бъдат целеустремени.


Господин Александър Чобанов – директор Дирекция «Човешки ресурси» на «Асарел-Медет» АД ориса децата с изявени дарби в областта на изкуствата. Той заяви твърдата позиция на минно-обогатителната компания и в бъдеще да продължава да подкрепя талантливите деца на община Панагюрище.


Изпълнителният директор на «Микро Вю Ендоскопи Оптик» АД г-н Марин Филин стана кръстник на момичетата и момчетата от Фолклорен танцов състав «Тангра» и на двата мажоретни състава в града – «Елинор» при Обединен детски комплекс – Панагюрище и Представителен мажоретен състав при Среднообщообразователно училище «Нешо Бончев», като им пожела да вървят все напред и нагоре с високи постижения по пътя, който са избрали.


Спортистите, които прославят Панагюрище в страната и чужбина, бяха орисани от изпълнителният директор на «Бунай» АД инж. Стоян Мачеев. Той се обърна към тях с думите: „Спортът в днешно време е мисия. Той ни прави по-успешни и човечни. Увличайте повече свои връстници.“

Всички деца и ученици получиха медали, а техните ръководители – плакети, с изобразени на тях логото на Община Панагюрище и символа на проект „Звезден клас“.


Събитието завърши с музикален поздрав от любими български песни, изпълнени от водещия на церемонията Драгомир Драганов.

file icon doc Звезден клас`2014

Последно променен на Петък, 30 Януари 2015 23:24