ПАНАГЮРИЩЕ ПРАЗНУВА 24-ти МАЙ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

24-ти май! Най-светлият, най-лъчезарният, най-българският празник!

24-ти май – символ на достойнство, традиция и духовност. Ден земен като живота ни, древен като мисълта ни, топъл като дирята на духа ни! В него има всичко – и радост, и цветя, и деца, и България!

24-ти май! Денят, който носи омаята на пролетта, уханието на люляка и здравеца и който крие в себе си една Великденска тържественост, защото това е Велик ден! Ден на единението и силата на българския дух!


По традиция днес празничното шествие в Панагюрище бе водено от Духов оркестър „Делчо Радивчев” при Народно читалище „Виделина-1865“.


През централния площад „20-ти април“ преминаха блоковете на официалните лица - кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки и заместник-кметът г-жа Галина Матанова, областният управител на област Пазарджик г-н Стефан Мирев, Архиерейският наместник свещеноиконом Атанас Манолов и отец Стоян - свещеник от Панагюрска духовна околия, председателят на Общински съвет-Панагюрище г-н Христо Калоянов и общински съветници, културни дейци от Общинска библиотека „Стоян Дринов“, Исторически музей, читалища, ветерани учители и културни дейци.

В празничното 24-то майско шествие се включиха и всички образователни институции в Панагюрище.

Център за подкрепа за личностно развитие - Панагюрище

Детска градина „Брезичка“


Детска градина „Звънче“


Детска градина „Райна Княгиня“


Детска градина „Пролет“


Детска градина „Първи юни“


Основно училище „Двайсти април“


Основно училище „Проф. Марин Дринов“


Средно училище „Нешо Бончев“


Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм


Празничното шествие, посветено на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, завърши с химна „Върви, народе възродени“.

На площада се изви и дълго панагюрско хоро.


Последно променен на Четвъртък, 24 Май 2018 14:50