Празничен концерт „Сказание за словото“ се състоя в навечерието на 24 май Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


По повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, на 23 май 2018 година от 18:00 часа, в голямата зала на Театър Дом-паметник в Панагюрище, се състоя празничен концерт „Сказание за словото“, организиран от Община Панагюрище.

Празничната атмосфера завладяваше още от фоайето на Театър Дом-паметник. Всички бяха посрещнати от заместник-кмета „Хуманитарни дейности” на Община Панагюрище г-жа Галина Матанова. Присъстващите имаха възможността да се насладят с по чаша шампанско на прекрасните изпълнения на квартет „Интро“.


Празничният концерт започна със специална церемония по награждаване носителите на званието „Учител на годината“ и на наградата „За принос към бъдещето на Панагюрище“.


Председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов честити празника на всички пазители на духовността, като им пожела много здраве, енергия и успехи, да имат самочувствието на духовни стожери на общността, която пази автентичния български дух, след което връчи наградите.


Наградата „Учител на годината“ в категория „Предучилищно образование“ „Учител на годината“ получи г-жа Пенка Петрова Георгиева - старши учител в ДГ „Брезичка“, град Панагюрище.


В категория „Начален етап на основна образователна степен“ носител на званието „Учител на годината“ е г-жа Нора Николова Барова - старши учител в СУ „Нешо Бончев“, град Панагюрище.


Наградата „Учител на годината“ в категория „Прогимназиален етап на основна образователна степен“ плучи г-жа Пенка Петкова Пенева-Кокотанекова - старши учител в СУ „Нешо Бончев“, град Панагюрище.


В категория „Средно образование“ носител на званието „Учител на годината“ е г-жа Иванка Александрова Талева-Мазнекова - старши учител в СУ „Нешо Бончев“, град Панагюрище.


Наградата „За принос към бъдещето на Панагюрище“ получиха:

- Лиляна Запрянова Спасова - 36 години педагогически стаж;

- Живка Николова Андонова – 37 години педагогически стаж;

- Пенка Николова Милчева – 34 години педагогически стаж;

- Васка Манолова Маринска - 40 години педагогически стаж;

- Христина Борисова Димитрова – 40 години педагогически стаж;

- Параскева Димитрова Ангелкова - 39 години педагогически стаж;

- Делка Димитрова Чакърова – 40 години педагогически стаж;

- Ангел Спасов Бързаков – 13 години педагогически стаж;

- Лидия Илиева Ракова – 41 години педагогически стаж;

- Величка Иванова Юрукова – 39 години педагогически стаж;

- Анета Галитионова Сапунджиева - 41 години педагогически стаж.


В празничния концерт „Сказание за словото” участваха квартет „Интро“, възпитаниците на ЦПЛР-Панагюрище Виктория Манева, Евгения Ангелова, Надежда Ковачева и техните ръководители Нона Немигенчева и Пепа Филина, Цветалина Шопова и нейния ръководител Стефка Стефанова, Карина Марчева, Вела Ралчева, Иван Зяпков, Максимилиан Нонов, учениците от СУ „Нешо Бончев“ – Александър Ильов и Константин Цветков, децата от ДГ „Първи юни”, Танцов състав „Бътава“ и Клуб „Луда Яна“,с хореограф и художествен ръководител Мария Бензарова, Формация за народни танци „Средногорска жарава“, с художествени ръководители Нина Дееничина и Татяна Длъгнекова, Танцов състав „Панагюрско съкровище“ към ЦПЛР-Панагюрище, с ръководител Елеонора Найденова, и Мартин Предьов. Мултимедия: Снежина Машева - преподавател в СУ „Нешо Бончев“.
Празничният концерт, посветен на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, завърши с изпълнение на „Върви, народе възродени“.

На 24 май /четвъртък/, в 10:00 часа, на площад „20-ти април“, по традиция ще се проведе празнично шествие на образователните и културните институции в Панагюрище.Последно променен на Сряда, 23 Май 2018 22:02