Община Панагюрище

 

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ  НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ,

Днес, когато честваме 137 години от Освобождението на България, ние отново преоткриваме и преосмисляме свободата като ценност. За нас, българите, тя е белязана с особен знак – на страдание, порив и мъжество. Тя е символ на достойнствата ни като народ и наша отговорност пред бъдещето.

Датата 3 март носи разтърсващия дух на величава битка, донесла правото на един древен народ отново да има държава. Дата, отбелязваща възкресението ни като нация, която 500 години беше без своя политическа и духовна свобода, чиято безценна духовна и материална култура бе подложена на унищожение. Дата на възкръсналата свобода, чакана, търсена и бленувана пет века. И заплатена с кръвта на безброй български чада.

Този ден показва, че саможертвата им не бе напразна, защото те се бориха и сбъднаха Отечеството ни отново да бъде свободно – със свои граници и държавност, с армия и духовенство, с образование и книжнина.

Това е ден за празнуване, ден за преклонение и ден за размисъл. Ден, който ни призовава да бъдем единни. Да бъдем достойни българи! Да помним националните идеали и да пазим историческата си памет! Да предадем на децата си заветите на апостолите, на революционери и възрожденци! Да възпитаме у тях гордост и себеуважение от това, че са потомци на героично минало и доблестни граждани на Родината! За да имаме достойно бъдеще! И да пребъде във времето България!


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


НИКОЛА БЕЛИШКИ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

 

 


 

file icon doc Регламент и заявка за участие


 

НА ФОКУС

Графици по ВИК проекта


 

ДОБРЕ ДОШЛИ В ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

 

Панагюрище e град, съчетал щедри природни дадености, уникално културно-историческо наследство и богати традиции с модерна инфраструктура, предприемаческа активност и икономически потенциал.

Панагюрище е град, познат още от древността. Тук през 1949 година е открито световноизвестното Панагюрско златно съкровище, уникален паметник на тракийската култура и цивилизация.

Мощният духовен и икономически подем през Възраждането превръщат Панагюрище в център на Априлското въстание през 1876 година, когато градът за десет дни е столица на България. Паметно място за всеки българин е и близката местност Оборище, където през април 1876 г. се провежда Първото българско велико народно събрание и фактически се заражда българската демокрация и парламентаризъм.

Панагюрище е град – светиня, който пази и до днес жив духа на българщината. Впечатляваща е “огърлицата” от възрожденски къщи, които съхраняват национални реликви от Априлската епопея и "най-българското време". Уникални културно-исторически и архитектурни паметници са и трите панагюрски църкви.

В града се намира и единствената в България Геомагнитна обсерватория към БАН.

Панагюрище е град с неповторима атмосфера и дух, който днес уверено гради съвременната си визия и все повече се утвърждава като модерен и атрактивен туристически център.

 
ИЗГОТВЯНЕ НА ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОЕКТ ЗА УКРЕПВАНЕ НА КОРИТОТО НА Р. ЛУДА ЯНА В РЕГУЛАЦИОННИТЕ ГРАНИЦИ НА ГРАД ПАНАГЮРИЩЕ И УПРАЖНЯВАНЕ НА АВТОРСКИ НАДЗОР Печат Е-мейл
Написано от Редактор   

ИЗГОТВЯНЕ НА ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОЕКТ ЗА УКРЕПВАНЕ НА КОРИТОТО НА Р. ЛУДА ЯНА В РЕГУЛАЦИОННИТЕ ГРАНИЦИ НА  ГРАД ПАНАГЮРИЩЕ И УПРАЖНЯВАНЕ НА АВТОРСКИ НАДЗОР

ПУБЛИЧНА ПОКАНА ID 9038595

file icon pdf ПУБЛИЧНА ПОКАНА

file icon doc ПОКАНА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОФЕРТА

file icon pdf ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ

file icon doc ОБРАЗЦИ

file icon jpg ЕТАП I

file icon jpg ЕТАП II

file icon jpg ЕТАП III

file icon jpg ЕТАП IV

file icon pdf ПРОТОКОЛ ОТ РАБОТАТА НА КОМИСИЯТА

Последно променен на Вторник, 24 Февруари 2015 07:22